ウィーン菓子 シーゲル

sieger.exblog.jp
ブログトップ

<   2016年 03月 ( 5 )   > この月の画像一覧

さくら

今日の暖かさでさくらも随分開き始めました!The mild, warm weather has brought on the blooming of cherry blossoms!
厨房から毎年素晴らしいお花見が出来ます。 Every year we can enjoy seeing lovely cherry blossoms from our kitchen.
こんなに恵まれたロケーションの中でケーキ作りが出来ることに感謝です。 We are so blessed to have such a nice view every morning, while we are preparing cakes!
やっと開いたさくらが少しでも長く咲き続けられるように穏やかなお天気が続きますように… Hopefully the weather will remain ideal (not too warm) so that we can view the cherry blossoms for as long as possible!

そしてこの季節.... Yes, it is that time of year...a time of many changes!
学生生活の間、長~くアルバイトをしてくれた2人が、今年も社会人になります。 From April, two of our loyal part-timers (formally university students and long-time Sieger employees) have moved on and gone onto full-time jobs.
寂しいですがこれから羽ばたいていく2人に心からエールを送ります。We are sad to send them off but wish them the best of luck!
お疲れ様でした。 We thank them for all their hard work and time at our shop. ありがとう… Thank you, from the bottom of our heart!
f0170339_21225161.jpg

[PR]
by sieger-tsukuba | 2016-03-29 21:15

4月の営業日のご案内

f0170339_18122471.jpg


いつもご利用頂きましてありがとうございます。 Thank you always for visiting our shop!
4月営業日のご案内をさせていただきます。 Here is our calendar for April.
春の日差しの洞峰公園は気持ちがいいです!Spring is a really lovely season around Doho park.
是非お出掛けくださいませ。 Come visit us again!
[PR]
by sieger-tsukuba | 2016-03-28 18:04

季節限定商品のお知らせ♪


f0170339_17374013.jpg


こんにちは!Hello there!
今年もまた、桜の季節が巡ってきましたね♪ The cherry blossom season has come, hasn't it?!

当店横の大きな桜の木が満開になるのがとても楽しみです! We eagerly await for the cherry blossom tree next to our cake shop to be in perfect "full bloom." (in fact we saw a few buds blooming this morning!)

本日ご紹介するのは、季節限定商品の『桜』です!! Today we would like to introduce a seasonal favorite, "cherry blossom" cake.

ふんわりもっちりとしたピンクの求肥で、桜が香るババロアを包んであります♪ Sweet and salty cherry blossom filling is enveloped in mousse and wrapped in a thin layer of sticky rice cake.
塩気のある桜あんがアクセント!The gold-accented salted cherry blossom on top really tops it off beautifully!
大福のような、和を感じるケーキです。 It's not unlike the Japanese wagashi "daifuku"... (yet entirely different as it has light mousse inside!)

是非お試しくださいね!Give it a try when you stop by next time!

[PR]
by sieger-tsukuba | 2016-03-18 17:30

焼きあがりました!『モーンボイゲル』


f0170339_18032117.jpg


こんにちは!Hello there!
今日は真っ青な青空が広がりましたが、とても強い風が吹いていましたね! The sky is a brilliant shade of blue and it is blustery outside today!

今日ご紹介するのは、ウィーンの伝統菓子『モーンボイゲル』です。 Today we introduce a classic Viennese baked item called the "Monn boigel"

バターを使用したパン生地を薄くのばし、ケシの実クリームを包んで焼きました♪ Black poppyseed filling is rolled up in a buttery dough that bakes up like a cross between cookie and bread.
素朴ですが、とても味わい深いお菓子です!It looks far simpler than it tastes.

是非お試しくださいね!Try it out when you stop by next time! More on the origins of this cookie here: It is also knowsn as the "kipfel" cookie and is quite popular throughout Europe! http://www.globalgourmet.com/food/cookbook/2010/jewish-food/kipfel.html#axzz43QHbG0ty


[PR]
by sieger-tsukuba | 2016-03-01 17:56

3月営業日のご案内


いつもご利用頂きまして、誠にありがとうございます!Thank you for being our loyal patrons!

f0170339_17560393.jpg


3月は2.3.10.16.17.24.31日にお休みを頂きます。ご了承くださいませ。 Here is our schedule for March.
[PR]
by sieger-tsukuba | 2016-03-01 17:54